Buat Duit Online dengan FOREX

Buat Duit Online dengan FOREX

Buat Duit Forex 129 Comments on Buat Duit Online dengan FOREX

Assalammualaikum & Salam Sejahtera,

Ramai yang tertanya-tanya, bagaimana nak buat duit secara online. Sebenarnya banyak cara untuk menjana wang melalui online.

Antaranya adalah:

  • Affiliate
  • Jual barang melalui internet (Facebook, Instagram atau Blog)
  • Buat service logo, minisite, website, atau grafik.
  • Penulisan (Novel, cerpen, buku motivasi dan etc)

Tetapi, dalam banyak-banyak cara untuk menjana wang online ini, paling mudah adalah membuat perdagangan FOREX.

Mengapa saya katakan begitu?

Pertama,
Kita tidak perlu buat website.

Kedua,
Kita tidak perlu cari pelanggan.

Ketiga,
Kita hanya duduk klik klik tetikus depan komputer.

Keempat,
Kita tak payah fikir macam mana nak cari modal buka kedai.

Kelima,
Kita tak payah fikir banyak pasal modal sebab modal terpulang kepada kita nakletak berapa.

Keenam,
Keuntungan tu kita sendiri yang target.

Ketujuh,
Berpeluang untuk menjadi Full Time Trader. Bila dah jadi Full Time, bebas masa tapi ada duit!

Sebenarnya banyak lagi yang boleh dikategorikan sebagai senang dalam menjana wang di dalam Forex ni tetapi biar tujuh sahaja yang saya senaraikan. Bila anda buat research tentang Forex ni, anda sendiri akan tahu lebih lanjut.

Langkah pertama anda dalam menceburkan diri dalam dunia Forex ini adalah, dengan BELAJAR ILMU FOREX.

Di bawah merupakan langkah-langkah mudah untuk memulakan projek buat duit online dengan Forex.

  • Research tentang Forex di internet
  • Beli ebook FOREX yang banyak di pasaran internet sekarang
  • Beli buku Forex yang ada di kedai buku berdekatan dengan tempat tinggal anda
  • Trying and Error
  • Buka akaun demo untuk praktis buy dan sell

RESEARCH TENTANG FOREX DI INTERNET
Sejujurnya, sangat banyak informasi Forex dari Basic hinggalah yang Advance anda boleh perolehi di internet.Pelbagai persoalan yang muncul di dalam minda anda akan terjawab melalui internet. Antaranya…

  • Adakah Forex Halal?
  • Adakah Forex ini berlesen atau legal?
  • Betulkah Forex boleh membuat keuntungan?
  • Adakah Forex ini sama seperti saham?
  • Bolehkah Forex ini menjana wang beribu-ribu dalam sebulan?

…dan mungkin banyak lagi persoalan yang ada dalam fikiran anda sekarang.

BELI EBOOK FOREX YANG ADA DI PASARAN INTERNET
Dalam dunia maya ni, jika anda lihat lebih dekat..sebenarnya sudah banyak pendedahan mengenai Forex menggunakan element ebook. Pelbagai ebook sudah di ‘publish’ di internet. Tinggal kita yang nak belajar ni sahaja yang membuat pilihan ebook mana satu untuk kita beli dan pelajari isi kandungannya.

Contoh-contoh ebook yang boleh anda boleh perolehi di internet mengenai Forex adalah seperti di bawah…

  • Ebook Forex belajar Teknik Pullback Strategy [KLIK SINI] untuk maklumat lanjut.
  • Ebook Forex belajar Teknik Trendline Breakout [KLIK SINI] untuk maklumat lanjut.
  • Ebook Forex belajar Teknik Scalping Fractal [KLIK SINI] untuk maklumat lanjut.
  • Ebook Forex belajar Asas Forex Edisi Newbie [KLIK SINI] untuk maklumat lanjut.

Untuk lebih mudah, anda boleh search di enjin carian google. Pasti lebih banyak lagi ebook yang anda boleh beli atau paling menarik, yang PERCUMA pun anda boleh dapat!

BELI BUKU FOREX DI KEDAI BUKU BERDEKATAN DENGAN ANDA
Selain daripada Ebook, anda juga boleh membeli buku Forex yang ada di kedai-kedai buku seperti kedai buku Popular, kedai buku MPH atau Times.

Jenis buku yang anda boleh beli dan baca adalah seperti…

  • Currency Trading and Intermarket Analysis: How to Profit from the Shifting Currents in Global Markets oleh Ashraf Laïdi.

6205699

  • Forex Trading for Maximum Profit: The Best Kept Secret Off Wall Street oleh Raghee Horner

Pictures-of-ForeX-Trading-for-Maximum-Profit-The-Best-Kept-Secret-Off-Wall-Street

  • Thirty Days of FOREX Trading: Trades, Tactics, and Techniques oleh Raghee Horner

51rXnLEcKgL._SY344_BO1,204,203,200_

TRYING AND ERROR
Dalam mempelajari Forex, boleh juga menggunakan kaedah ‘Try and Error’. Anda boleh download MT4 atau Platform Demo untuk belajar Forex.

Buka akaun demo anda untuk belajar bagaimana menggunakan MT4, cara buy, cara sell dan paling baik, belajar analisis di demo akaun sehingga anda boleh menggunakan akaun live dan duit sebenar.

Anda boleh download Ebook Panduan Buka Akaun untuk rujukan membuka akaun demo anda!

fullbook

[KLIK SINI] untuk ke page download ebook Panduan Buka Akaun.

Jangan takut untuk ‘Trying and Error’ semasa belajar di MT4 demo kerana lama-lama anda akan faham semua yang berkaitan di MT4 tersebut.

BUKA AKAUN DEMO UNTUK BERLATIH BUY DAN SELL
Selepas anda sudah tahu dan faham mengenai butang-butang yang terdapat di MT4 tersebut, anda boleh belajar arah tuju market Forex bila masa sesuai untuk Buy dan bila untuk Sell.

Terlalu banyak informasi di dalam internet untuk anda belajar asas-asas Forex sendiri. Saya sendiri juga menyediakan Ebook PERCUMA ASAS FOREX untuk sesiapa sahaja yang mahu belajar FOREX pada tahap permulaan.

forex mudah kaya

1236671_10205022894680018_8975155567100181053_n

 

download11

Author

Sophee Richer

Bermula trading sejak tahun 2012, kini memfokuskan kepada perkhidmatan berkaitan trading dari segi pembelajaran, analisis dan local IB bagi broker antarabangsa.

Related Articles

 
Anda boleh mendapatkan EBOOK ASAS FOREX PERCUMA di sini. Isikan nama dan emel anda.
Nama:
Emel:
PRIVACY anda terpeliahara.Tiada SPAM. Harap Maklum.

Back to Top